Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Πλάκα Λεωνιδίου - Το πανέμορφο ψαροχώρι της Αρκαδίας


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ


Η Πλάκα Λεωνιδίου, τo πανέμορφο ψαροχώρι της Αρκαδίας που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κοσμοπολίτικο νησί!

Η Πλάκα απέχει 209 χλμ από την Αθήνα και μόλις 91 χλμ από την Τρίπολη. Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό μέρος που αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί το μέρος να φαντάζει μικρό αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από τα απαραίτητα για να περάσεις άνετες διακοπές ή για να εφοδιαστείς τα απαραίτητα αν είσαι περαστικός ή αν ταξιδεύεις από τη θάλασσα.

Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει καταλύματα για όλα τα γούστα ενώ το κάμπινγκ της Πλάκας συγκεντρώνει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στους τουριστικούς οδηγούς.


Η μεγάλη παραλία που απλώνεται βόρεια του οικισμού απροστάτευτη από τους ανέμους, είναι οργανωμένη μόνο σε μερικά σημεία αφήνοντας άπλετο χώρο για όλους. Χαρακτηριστικό της ακτής είναι το χοντρό λευκό βότσαλο και τα βαθιά, απότομα νερά. Όπως σε όλο σχεδόν το μήκος της ακτογραμμής της ανατολικής Πελοποννήσου, έτσι κι εδώ το χρώμα των νερών θυμίζει έντονα εξωτικές ακτές.

Αντίθετα, η μικρή παραλία μπροστά από τις ταβέρνες είναι πιο ρηχή σε σχέση με τη μεγάλη, απάνεμη και φυσικά πιο ασφαλής για μικρά παιδιά.

 

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. 

1. karidotsouflo

2. notospress 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχαία Τίρυνθα