Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ορεινή Αρκαδία - Ένα ταξίδι για να ξεφύγεις εντελώς από την καθημερινότητα

 

 

Θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι για να ξεφύγεις εντελώς από την καθημερινότητα. Ωστόσο, δεν θες να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα καθώς έχεις λίγο χρόνο και επίσης δε θες να κάνεις πολλά έξοδα. 

Η Ορεινή Αρκαδία είναι αυτό που ψάχνεις. Είναι από τα μέρη που δε θα αρκεστείς στη μια φορά καθώς έχει πολλά να δεις και να κάνεις. Και το καλύτερο; 

Σε δύο ώρες από την Αθήνα θα έχεις βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη. Με υπέροχα τοπία, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Κάποια πιο γνωστά και κάποια λιγότερο. Εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από αυτά…

1. Επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη

Λιμποβίσι - Κολοκοτρώνης 

Το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο χωριό Λιμποβίσι, λίγα χιλιόμετρα νότια της Βυτίνας. Το σπίτι του «Γέρου του Μοριά» έχει αναστηλωθεί και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Εκεί θα δεις εικόνες και κειμήλια του από τη ζωή του μεγάλου οπλαρχηγού. Ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία μπροστά στα μάτια σου.

Κολοκοτρώνης - Λιμποβίσι 

Μην ξεχάσεις: Πριν φύγεις από το χωριό κάτσε στο καφενεδάκι του χωριού για αχνιστό ελληνικό. Αν έχει όρεξη αξίζει και ένα γλυκό του κουταλιού.

2. Βόλτα στο Σπήλαιο Κάψια, ένα στολίδι στην Ορεινή Αρκαδία

Σπήλαιο Κάψια 

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Θα το βρεις 1,5 χιλιόμετρο βόρεια από το ομώνυμο χωριό και πραγματικά θα εντυπωσιαστείς από το πόσο φαντασμαγορικό είναι. Θα δεις από κοντά σταλακτίτες και σταλαγμίτες εκατομμυρίων ετών.  

Από τα πιο εντυπωσιακά που θα δεις, επίσης, εκεί είναι η αίθουσα των «Θαυμασίων». Σε αυτό το χώρο του σπηλαίου παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό ελληνικό σπήλαιο! Δεν το λες και λίγο…

Σπήλαιο Κάψια - Ορεινή Αρκαδία 

Μην ξεχάσεις: Στο χωριό Κάψια βρίσκεται το Οινοποιείο Καλόγρη. Είναι το 1ο πιστοποιημένο επισκέψιμο οινοποιείο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα κτίριο από το 1870 και μια ιστορία 147 ετών της συγκεκριμένης οικογένειας στο χώρο του κρασιού. Θα δεις από κοντά την παλαίωση του οίνου στα υπόγεια κελάρια και θα απολαύσεις τα βιολογικής γεωργίας κρασιά.

3. Εξερεύνησε το Δάσος της Σκιρίτιδας

Δάσος Σκιρίτιδας - Ορεινή Αρκαδία 

Ακόμη κι αν δεν είσαι φανατικός της πεζοπορίας, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μέρος παρασύρεσαι. Και είναι για καλό. Το Δάσος της Σκιρίτιδας βρίσκεται στη Νότια Αρκαδία. Το πυκνό δάσος διατρέχεται από ένα μονοπάτι 14 χιλιομέτρων. Είναι φτιαγμένο για να αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και σε περιμένει να το εξερευνήσεις. Ιδανικό μέρος για ηρεμία και πολλές… selfies!

Ορεινή Αρκαδία - Δάσος Σκιρίτιδας 

Μην ξεχάσεις: Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά μικρά γραφικά χωριά από αυτά που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την πραγματικότητα. Η Κερασιά είναι ένα από αυτά, ένας οικισμός που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Το χωριό φημίζεται για τις βρύσες του και τα μήλα του. Κάνε μια στάση για καφέ ή και κρασί με μεζεδάκι.

4. Γνώρισε ένα ιστορικό χωριό στην Ορεινή Αρκαδία, την Πιάνα

Πιάνα - Ορεινή Αρκαδία 

Η Πιάνα είναι περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Είναι ένας πραγματικά γραφικός οικισµός φωλιασµένος στο ελατόδασος του Μαινάλου. Κατά την Επανάσταση του ’21, το χωριό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Με αρχηγό το ∆ηµήτρη Πλαπούτα υπήρχε Στρατόπεδο στην Πιάνα.

Ορεινή Αρκαδία- Πιάνα 

Μην ξεχάσεις: Στο χωριό λειτουργεί ένας από τους καλύτερους ξενώνες της Αρκαδίας. Ο «Ξενώνας Παπανικόλα». Αν προτιμήσεις να μείνεις εκεί θα απολαύσεις πρωινό με θέα την Ορεινή Αρκαδία.

5. Κάνε ράφτινγκ στο Λούσιο ποταμό

Λούσιος ποταμός - Ορεινή Αρκαδία 

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας τι καλύτερο από το να μπεις στο ποτάμι και να ανεβάσεις λίγο την αδρεναλίνη. Θα κωπηλατήσεις σε κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε τούνελ από δέντρα και φυτά. Οι βράχοι στο ποτάμι δημιουργούν εντυπωσιακά περάσματα. Αυτή κι αν είναι εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη…

Ορεινή Αρκαδία - Λούσιος ποταμός 

Μην ξεχάσεις: Να πάρεις μαζί σου το μαγιό σου, μια πετσέτα και ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια σε περίπτωση που βραχούν. Αν έχεις αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή, εννοείται είναι στα απαραίτητα.

 

ΠΗΓΗ. exploringgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχαία Τίρυνθα